kezdőlap > pályázatírás és pénzügyi tanácsadás

Pályázatírás és pénzügyi tanácsadás

Az Európai Unióban nehéz lenne alábecsülni a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) jelentőségét. A jelenleg ide sorolható 23 millió vállalkozás 75 millió EU-polgárnak biztosít munkahelyet, több szektorban pedig az alkalmazottak 80 százaléka ilyen cégekben dolgozik. A verseny tehát igen kiélezett. Nem mindegy, hogy Ön mit, mikor és miből fejleszt versenyelőnye megszerzése, illetve fenntartása érdekében. Tájékoztató a KKV minősítés megállapításához >>

"Aki nem tudja, melyik kikötőbe tart, annak semmilyen szél nem kedvez." Az idézett kijelentés a római filozófus és államférfi, Seneca szájából hangzott el, s ma is ugyanolyan aktuális, mint az ókorban.

Ha az Ön fejlesztési elképzelése meghaladja a vállalkozása birtokában lévő saját erőt - és kkv-k esetében ez az általános -, külső források után kell néznie, melyek megszerzése korántsem egyszerű. Hogy miért? A finanszírozást nyújtó fél nem szívesen vállalja a kisvállalkozások természetéből adódó jelentősebb kockázatot. Ezt bizonyára Ön is tapasztalta egy-egy vállalati hitelfelvétel alkalmával...

A hazai kkv-k jellemzően mégis szinte kizárólag bankokhoz fordulnak külső finanszírozásért. A meghirdetett uniós pályázatokhoz kapcsolódóan ezért a bankok új finanszírozási konstrukciókat és kibővített szolgáltatáscsomagot dolgoztak ki. A finanszírozás árazására azonban továbbra is a magas kockázati biztosíték a jellemző. A hiteltermék kiválasztásánál Önnek mérlegelnie kell, és a banki gyorshitelek (amelyek gyorsan felvehetők, de drágák) helyett érdemesebb olyan hitellehetőségekben gondolkodnia, amelyek vállalkozásának sajátosságait jobban figyelembe veszik. Ezeket a tanácsadással kibővített, esetleg államilag is támogatott hitelek között érdemes keresnie.

Ma már számos államilag támogatott program áll a kkv-k rendelkezésére akár forgóeszközhitelről, akár beruházási hitelről beszélünk (mikrohitel, Széchenyi Kártya, Európa Hitel). A forgóeszközhitelek közül a legismertebb a Széchenyi Kártya Hitel, míg a kisebb beruházásokhoz mikrohitel igényelhető, a nagyberuházásokhoz a Magyar Fejlesztési Bank kínál kedvező feltételekkel hitelt. A hitelnek természetesen vannak költségei, de gondosan eljárva és a finanszírozást a projekt igényeihez igazítva jelentősen csökkenthetőek a terhek. Az uniós források a hitelpiac bővüléséhez járulnak hozzá, ez különösen a mikrohitel esetében van így, ugyanis az a JEREMIE-program keretéből támogatható. A JEREMIE-program (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises - mikro-, kis- és középvállalkozásokat támogató közös európai források) célja, hogy a kkv-k könnyebben jussanak finanszírozáshoz, valamint hogy új vállalkozások jöjjenek létre. A program nemcsak hitelgarancia-rendszereket biztosít, de sajáttőke finanszírozást is. Örvendetes, hogy Magyarországon a 2007-2013-as időszakban 3.000 milliárd forint juthat a kkv-k fejlesztésére.

"Az el nem vetett mag nem kel ki." Japán közmondás

Ön is tervez fejlesztést ebben az időszakban? Akkor biztosan a legmegfelelőbb finanszírozási konstrukció mellett szeretne dönteni.

Természetesen mindenki arra törekszik, hogy az adott körülmények között a lehető legkedvezőbb feltételrendszer keretében jusson forráshoz. Talán a saját forrás kínálkozik a legolcsóbbnak, de ez korántsem igaz mindig. A pályázat, hitel, tőke hármas közül a legelőnyösebb feltételeket általában a pályázat kínálja a kis- és középvállalkozásoknak.

Első látásra a pályázati forrás ingyen pénznek tűnik, de azért vannak olyan előírások, kötelezettségek, amelyeknek való megfelelés költségeket jelent a vállalkozásnak. Az uniós támogatás egyik nagy hátránya, hogy nem mindig akkor van pályázati kiírás, amikor a vállalkozásnak szüksége lenne rá, és ha van is, akkor általában a pályázati kiíráshoz kell hangolni a projektünket. Mert ugye feltételezzük, hogy vannak elképzeléseink a fejlesztésekkel kapcsolatban. Ha van elképzelésünk, ami összehangolható a pályázati kiírással, és elviekben jogosultak vagyunk a támogatásra, akkor az utófinanszírozás az, ami még a pályázatok által kínált "ingyen" pénzt megdrágítja, de gondos tervezéssel ez a költség is csökkenthető. Így elmondható, hogy a pályázati pénz egy olcsó finanszírozási forma, amit célszerű igénybe venni, ha éppen adódik ilyen lehetőség. Az EU által Magyarország rendelkezésére bocsátott forrásokból számos uniós pályázatot írtak, illetve írnak majd ki az irányító hatóságok. A pályázati feltételrendszerről bővebben >>

A sikeres pályázat kulcsa a tenderdokumentáció alapos áttanulmányozása után elkészülő, jól megkomponált üzleti terv. Ennek megírását nem tudjuk megspórolni ebben az esetben sem, ahogyan hitelfelvétel esetén is kéri a bank. A tervnek minden esetben tartalmaznia kell a kiírási feltételekkel összhangban lévő, pontosan meghatározott fejlesztési célokat, az ezek által nyújtott előnyöket, a középtávú eredményterveket és a jövedelmezőségi számításokat. Elengedhetetlen még a versenytársak elemzése és a megvalósítás lépései, a hozzájuk tartozó költségekkel és azok forráshátterével.

Alapszabály: A munkát mindig az üzleti terv megírásával kezdjük! Sose a gombhoz választjuk a kabátot, hanem fordítva.

A terv elkészítése során vegyük számba a lehetséges fejlesztési irányokat és azok prioritásait (a sürgősség és fontosság figyelembe vételével). Írjuk le, hogy mit és miért akarunk végrehajtani. Fogalmazzuk meg, hogy milyen eredményt várunk az adott fejlesztéstől. Mondjuk 10 százalékos nyereségnövekedést. Mindezt mikorra szeretnénk elérni? Például a beruházás megvalósulását követő 1. év végére.

Ha elkészült az üzleti terv, akkor először is el kell fogadnunk, illetve fogadtatnunk az érintettekkel, másrészt el kell köteleznünk magunkat és a kivitelezésben résztvevőket a megvalósítás mellett. Ha ezen is túl vagyunk, akkor jöhet a kivitelezés. Kulcs az üzleti terv összeállításához >>

Jó tanács: A cél meghatározásánál vegyük figyelembe, hogy csak a mérhető célokat lehet maradéktalanul teljesíteni. A fejlesztés okát mindenképpen egy értékes üzleti céllal kapcsoljuk össze, különben soha nem fog megvalósulni. Ennek a célnak lehetőleg számszerűsíthetőnek, de legalábbis elég konkrétnak kell lennie ahhoz, hogy amikor elérjük, tudjuk, hogy ott vagyunk. Gondoljon csak bele! Ha Ön azt határozza meg célként, hogy cége a versenytársainál gyorsabb kiszolgálásra törekszik, akkor miként fogja tudni elérni a célt? Megmondom: sehogy. Mert a kitűzött cél megfoghatatlan. Ha viszont azt mondjuk, hogy célunk a vevők kiszolgálása a rendelés beérkezésétől számított 24 órán belül, akkor rögtön kézzelfogható az eredmény.

tovább a kapcsolatfelvételhez >>

referenciáink pályázatkészítés, területfejlesztés, oktatási tanácsadás és projektmenedzsment területén >>

szolgáltatásaink

kapcsolatfelvétel

üzletviteli tippek


 
   
 
Ötlethíd Kft.